מרכיבים ל2 מנות:
- ½ ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
- 1 גזר חתוך לגפרורים
- ½ בצל סגול פרוס דק
- חופן גדול בצל ירוק פרוס
- כף פטרוזיליה קצוצה
- חופן גדול תרד שטוף היטב
- 3 עגבניות גדולות ובשלות
- 1 שן שום כתושה.
- טחינה מוכנה לאכילה
- רוטב צ'ילי חריף או סריראצ'ה
- 2 פיתות דרוזיות דקיקות
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים 2 צלחות מרק גדולות, ומניחים את הווק על הלהבה הכי גבוה שיש, מניחים לו להתחמם. אם לא השתמשו בווק באותו יום, מנגבים בנייר סופג משומן.
את העגבניות חותכים לקוביות, את החלקים שלא נחתכים יפה טוחנים במעבד מזון קטן או מיקסר מוט. את התרד חותכים לרצועות גסות.
משטחים פיתה על הווק כדי שתתחמם ומעבירים לצלחת, כך גם עם השנייה.
מחממים את השמן, כשהוא מתחיל לעשן מטגנים את רצועות העוף תוך ערבוב-הקפצה, כשהן מתחילות להלבין מוסיפים את הבצל הסגול והגזר ואחריהם את השום.
אחרי דקה מוסיפים את קוביות העגבניות וכשהן צרובות גם את העגבניות המרוסקות.
כשפיסת העוף הכי גדולה נשברת ונראית מוכנה מבפנים מחלקים בין הצלחות, על הפיתה – מלמעלה מזגזגים בטחינה וצ'ילי חריף, כמו שפעם היו מקשטים קרם בוואריה בסירופ שוקולד.