פשטידת בשר ותפוחי אדמה
פשטידת בשר ותפוחי אדמהצילום: נמרוד סונדרס

רשימת חומרים לתבנית בקוטר 26:

  • 3 תפוחי אדמה לבישול
  • 2 חלמונים
  • ½ ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מחית עגבניות
  • 1 כוס שימורי אפונת גינה  עדינה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.

מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.

בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.

מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות  ומחית עגבניות, שימורי אפונת גינה עדינה  ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות.

מוסיפים מלח ופלפל .

יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.

משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ30 דקות.