רשימת חומרים לתבנית בקוטר 26:
- 3 תפוחי אדמה לבישול
- 2 חלמונים
- ½ ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קלוף וקצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס מחית עגבניות
- 1 כוס שימורי אפונת גינה עדינה
- 2 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.
מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.
בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
מוסיפים בשר טחון ושחמים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ומחית עגבניות, שימורי אפונת גינה עדינה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים מלח ופלפל .
יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.
משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ30 דקות.