לאטקעס- לביבות תפוחי אדמה

לקראת סיום שמונת ימי חנוכה: הזדמנות אחרונה ליהנות ממנת הדגל של החג- לביבות תפוחי אדמה מסורתיות וסופר טעימות.

טובי הירשלר , א' בטבת תש"פ

לאטקעס- לביבות תפוחי אדמה-ערוץ 7
לביבות תפוחי אדמה
צילום: iStock

מרכיבים:

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 כפות שמן

3 ביצים

מלח/ פלפל שחור

1/2 כוס מים רותחים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה, מעבירים למג'ימיקס או מגרדים ידנית בפומפייה דקה

מעבירים לקערה ושופכים את המים הרותחים (כדי למנוע מתפוחי האדמה להשחיר)

מוסיפים ביצים, שמן ומתבלים במלח ופלפל

מחממים שמן במחבת רחבה

יוצרים לביבות בגודל הרצוי ומטגנים מכל צד עד שהן זהובות.

מעבירים לנייר סופג ומגישים.

הערב: לימות השנה משמש המתכון לפשטידת תופחי אדמה (קוגעל תפו"א): 

מעבירים את התערובת לתבנית, אופים בחום של 200 מעלות ל45 דקות