נזיד בקר ביין פורט

ימים קרים עוברים עלינו: אז למה שלא תתארגנו על נזיד בקר מפנק וכוס יין. המותג TEKA במתכון לשבת חורפית

TEKA , כ"ה בטבת תש"פ

נזיד בקר ביין פורט-ערוץ 7
קדרת בשר ביין פורט
צילום: יח"צ

מצרכים (ל-4 מנות)

  • 500 גר' בשר בקר
  • 15 גר' קמח
  • 30-45 מ''ל שמן זית כתית
  • 10 בצלי שאלוט, קלופים ושלמים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים
  • 200 מ''ל יין פורט, מתוק ומחוזק
  • 200 מ''ל מים או ציר בקר
  • 1-2 קורנית טרייה
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

מפזרים את הקמח על הבשר, מנערים על מנת שלא יישארו עודפי קמח על הבשר.

מחממים את השמן בתבנית אפייה מקרמיקה ומשחימים את הבשר באמצעות חימום בטמפרטורות גבוהות.

 חורצים באמצעות כף ומניחים בצד.

מורידים את חום התנור ומוסיפיעם את בצלי השאלוט והגזרים. מבשלים במשך כ-2 או 3 דקות לפני שמחזירים את בשר הבקר לתבנית.

מוסיפים את היין ומבשלים ללא כיסוי בחום גבוה למשך מספר דקות עד שהאלכוהול יתאדה.

מוסיפים מים או ציר בקר, קורנית, מלח ופלפל שחור.

מכסים את תבנית האפייה ומבשלים על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך, או עד שהבשר יתרכך.

מגישים לצד פירה.