מצרכים:
- 6-8 פרוסות דג לברק, אמנון או בורי
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 5 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 פלפל אדום צ'ילי
- 5 פלפל אדום יבש
- כוסברה קצוצה
- כף פפריקה מתוקה
- 1 כף צ'ילי גרוס
- רבע כף כורכום
- מלח
- 3 כפות שמן זית
- חצי כוס מי ברז
לרוטב לדג:
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כף צ'ילי גרוס
- רבע כף כורכום
- מלח
- חצי כוס שמן זית
לערבב את הרוטב יחד בכוס נפרדת
אופן ההכנה:
להניח בסיר סוטאז את הגמבה, פלפלים, כוסברה, 2 כפות שמן, חצי כף פפריקה מתוקה וצ'ילי גרוס. לפתוח הכל בשמן כ-7 דקות. להניח את הדגים מעל.
לערבב בקערה 2 כפות פפריקה, שום כתוש (לא חובה), כורכום, מלח, חצי כוס שמן זית. להניח את הדגים מעל הירקות, למזוג מהרוטב על כל הדגים ולהוסיף חצי כוס מים. להרתיח יחד על הגז כ-15 דקות.
להוסיף פרוסות של דג סלמון, למרוח את הרוטב על הדגים. לבשל על אש נמוכה 15 דקות בדיוק. למזוג מהרוטב על הדג בזמן הבישול.