מאפה שושנים במילוי בשר
מאפה שושנים במילוי בשרצילום: נמרוד סונדרס

לשושנים:

  • 4 כפות טריאקי מאסטר שף
  • בצק שמרים או פילאס

לתבשיל בקר מפורק:

  • 1 ק״ג כתף בקר, חתוך גס
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים
  • 5 שיני שום
  • 3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק (ועוד כף צ׳ילי חריף אם אוהבים) של  מאסטר שף
  • 1 מחית עגבניות  (פאסטה) של מאסטר שף
  • 2 כפות רסק עגבניות של מאסטר שף
  • 1/3 כוס רוטב סויה של מאסטר שף
  • 4 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

מוציאים את נתחי הבקר מהמקרר חצי שעה לפני תחילת הבישול.

ממליחים ומפלפלים אותם.

מחממים סיר גדול בעל תחתית עבה עם שמן ומטגנים את הבצל 3-4 דקות להזהבה קלה.

מוסיפים את נתחי הכתף וסוגרים אותם 10 דקות עד להשחמה.

מתבלים את נתחי הבשר בשום, רוטב צ׳ילי, סויה, עגבניות, רסק עגבניות, סוכר ומים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים למשך שעתיים וחצי-שלוש או יותר בסיר לבישול איטי, או שעה בסיר לחץ.

ניתן גם להכניס לתנור בחום של 140 מעלות ל 3 שעות.

 אחרי שעתיים מוודאים שלא חסר נוזלים כדי שהנתחים לא יתייבשו.

מערבבים אותם בנוזל. כשהבשר רך מאוד, מכבים את האש.

מצננים ואז מפרקים לרצועות דקות בעזרת מזלג.

בתוך הרוטב שנשאר מהבישול.

מחממים תנור ל-190 מעלות.

פורסים יריעה של בצק עלים על משטח מקומח.

מורחים בטריאקי ומפזרים חצי כמות מהבשר המפורק לרוחב יריעת הבצק.

מגלגלים לרולדה, פורסים לשושנים ומניחים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה.

במידה ועובדים עם  בבצק שמרים, מתפיחים חצי שעה לפני שממשיכים לאפייה.

אופים 35 דקות או עד שהשושנים אפויות היטב.