עוגת גבינה גבוהה
עוגת גבינה גבוההצילום: טובי הירשלר

מרכיבים לעוגה:

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר גדושה
  • 6 כפות קורנפלור
  • 5 כפות קמח רגיל
  • 2 כפות גדושות פודינג וניל
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2/3 כוס חלב
  • לתבנית: סיר ג'חנון קוטר 22 ס"מ

אופן ההכנה:

מכינים את התבנית:

מסמנים בעט על גבי נייר פרגמנט את קוטר הסיר וגוזרים.

מניחים את העיגול בתחתית הסיר

מרפדים את הסיר בנייר פרגמנט כך שישארו שוליים גבוהים (למנוע את נזילת הבלילה בזמן שהעוגה עולה)

משמנים בספריי שמן את נייר הפרגמנט שהצמדנו לדפנות הסיר.

מכינים את הבלילה:

מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר. (את הסוכר מוסיפים בהדרגה רק אחרי שהתערובת הביצים תופחת מעט)

מקציפים לקצף לבן מבריק. נזהרים שהקצף לא ישבר ויהפוך פירורי.

בקערה נפרדת גדולה, טורפים את הגבינות עם שארית הסוכר.

מוסיפים חלמונים, תמצית וניל, חלב וחמאה וטורפים לבלילה אחידה.

מנפים פנימה את הקמח, הקורנפלור ופודינג וניל וטורפים לבלילה חלקה.

בתנועות קיפול עדינות, בעזרת מרית, מקפלים בהדרגה את הקצף הלבן לתערובת הגבינות עד שמתקבלת תערובת אחידה לגמרי.

לקראת האפייה:

מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.

מרטיבים 2 מגבות מטבח במים קרים, סוחטים אותן ועוטפים את דפנות הסיר במגבות (מונעות מהעוגה להשחים בצדדים)

נייר אפייה בשוליים ומגבות לחות סביב
צילום: טובי הירשלר

אפייה:

מחממים תנור ל240 מעלות, מכניסים את העוגה כשהיא עטופה במגבות הלחות.

אופים כ10 דק עד שפני העוגה מזהיבים.

מוציאים מעט את העוגה מהתנור ומעבירים סכין חדה לעומק 2 ס"מ סביב דפנות העוגה. (כדי לאפשר לה לעלות ללא הידבקות לדפנות)

מניחים מעל העוגה חתיכת נייר כסף למניעת השחמת יתר. (העוגה עולה ומתקרבת מאד לתקרת התנור)

מחזירים את העוגה לתנור ואופים בחום נמוך 160 מעלות לשעה ו45 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לאיטה בחום התנור למשך 3 שעות לפחות. לא פותחים את דלת התנור!

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי.

מניחים צלחת הגזה על התבנית והופכים את העוגה. 

מניחים צלחת נוספת והופכים שוב כך שפני העוגה כלפי מעלה (הצד השחום)

מפזרים אבקת סוכר וקוצרים מחמאות.