מרק בשר תימני

השף, הרב והסטנדאפיסט אורי מלמד מגלה את המתכון הסודי שלו למרק תימני ארומטי. כזה שמריחים בכל הבית

אורי מלמד , ד' באדר תש"פ

מרק בשר תימני-ערוץ 7
מרק תימני
צילום: iStock

מרכיבים:

  • 4 בצלים
  • 7 שיני שום
  • 1.5 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 6 עגבניות מגורדות במגרדת
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • 4 כפות חוויאג` תימני למרק
  • 2 כף כמון
  • 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
  • 2 כפות ציר בקר (אפשר קנוי של קנור)
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1  כף מלח
  • פלפל שחור
  • 8 תפוחי אדמה.

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל והשום ומטגנים עד שמזהיבים.

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים ארבע- חמש דקות.

מוסיפים את המים ואת העגבניות ומערבבים.

מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה, את כל התבלינים ואת רסק העגבניות ומערבבים.

 מבשלים לפחות שעה וחצי על אש בינונית.

מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר.

מבשלים עוד כשעה. בודקים את המליחות ואת רכות תפוחי האדמה. בתאבון.