חציל שרוף עם בשר וסלט עגבניות חריף

מנת פתיחה נפלאה ומרשימה ממש כמו במסעדת גורמה. חיבור בין חציל עגבניות ובשר מעולם לא עבד טוב יותר:

טובי הירשלר , ד' באדר תש"פ

חציל שרוף עם בשר וסלט עגבניות חריף-ערוץ 7
חציל שרוף עם בשר ועגבניות
צילום: iStock

מרכיבים:

  • 1 יחידת חציל גדול
  • 3 עגבניות
  • 1 יחידה פלפל חריף ירוק
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • מלח פלפל
  • 150 גרם בשר בקר טחון
  • 2 יחידות בצל קצוץ
  • לקישוט:
  • טחינה גולמית מעודנת (בבקבוק לחיץ)
  • עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

צולים חציל על אש חיה כ 10 - 15 דקות מכל צד (על הגז או על הגריל)

קוצצים את עגבניות, פלפל חריף ושום, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ושומרים להגשה.

במחבת כבדה מטגנים את בצל קצוץ.

מוסיפים למחבת בשר טחון, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון.

מטגנים כ20 דקות עד שהבשר מזהיב, פריך וללא נוזלים.

להרכבת המנה:

חותכים את החציל השרוף לאורכו ופותחים בזהירות על צלחת הגשה.

זורים מעט מלח ומזלפים טחינה גולמית.

מניחים שכבה נדיבה של ראגו בשר.

מניחים תלולית סלט עגבניות חריף.

מקשטים בעלי בפטרוזיליה ומגישים.