מרק מיקס פטריות חגיגי

המרק שיגנוב את ההצגה: הפטריות במתכון מרגישות כמו נתחי בשר. תיבול ייחודי ובחירה בפטריות בשרניות מזנים שונים, יוצרת מרק עשיר בטעם

טובי הירשלר , ה' באדר תש"פ

מרק מיקס פטריות חגיגי-ערוץ 7
מרק מיקס פטריות
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  •  3 - 4 חופנים של מיקס פטריות טריות (מהשוק או באריזות במרכולים נבחרים)
  • (המיקס שבתמונה כולל פורציני, פורטבלו ושמפניון)
  • אבקת שום
  • כפית אבקת מרק בצל
  • כפית אבקת מרק פטריות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 בצל בינוני
  • רבע כוס יין לבן (אופציונלי)

אופן ההכנה:

חותכים (עדיף לקרוע, ללא סכין) את הפטריות גס מאד (ללא הרגל)
בסיר טפלון מטגנים בצל בינוני, מוסיפים מעט מים או יין לבן  ומוסיפים את הפטריות.
מעבירים לאש קטנטנה ומאפשרים לפטריות להוציא את נוזליהן כחצי שעה.
מוסיפים מים בהתאם לסמיכות הרצויה ומתבלים באבקת שום,כפית אבקת מרק בצל, כפית אבקת מרק פטריות, פלפל לבן ו3 עלי דפנה.
מבשלים כ 5 דק נוספות ומגישים.