אוזן המן במילוי תרד וזוקיני

השף קונדיטור מוריס מונייר והקונדיטור ערן שוורצברד מגישים: אזני המן מלוחות מבצק תרד במילוי זוקיני, נענע וגבינות לחג שמח וטעים.

מונייר , ח' באדר תש"פ

אוזן המן במילוי תרד וזוקיני-ערוץ 7
מונייר אזני המן במילוי זוקיני
צילום: דניאל לילה

מרכיבים לכ30 יחידות:

לבצק:

  • 300 ג' קמח
  • 200 ג' חמאה קרה
  • 65 ג' מים
  • 4 ג' מלח
  • 10 ג' סוכר
  • 100 ג' תרד קפוא

אופן הכנת הבצק:

לערבב בוו לישה את הקמח והחמאה עד פירורים גדולים

להוסיף מים, סוכר, מלח ולהמשיך ללוש עד קבלת מרקם אחיד

מסיימים את לישת הבצק ידנית

מקררים לילה במקרר

מרדדים לעובי הרצוי ומחזירים למקרר לעוד שעה

קורצים עיגולים בקוטר הרצוי

למלית זוקיני:

25 ג' זוקיני צלוי

40 ג' קרם שום

5 ג' גבינת פטה מתפוררת

10 ג' נענע

גרידת לימון

קורט מלח

קורט פלפל

אופן הכנת המלית:

 צולים את הזוקיני על מצב גריל בתנור

לאחר צליית הזוקיני להשאיר בקירור עד טמפרטורת החדר

לאחר מכן לערבב את כל המרכיבים יחד עם הזוקיני

מניחים כפית- כף מהתערובת על עיגולי הבצק (תלוי בקוטר)

אופים בתנור שחומם מראש על 185 מעלות לכ 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות