
מהמתכון יוצאות כ11 לחמניות
מודדת בכוס קרטון לשתיה חמה.
- חצי קילו קמח
- כף גדושה שמרים
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- חצי כף מלח
- כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר להניח את הקמח, לעשות בור קטן באמצע ולהניח את השמרים והסוכר.
לתת ערבוב קטן ואז להוסיף את השמן ובהדרגה את המים עד שכל הבצק אחיד ונתפס על וו הלישה.
לא להוסיף יותר מידי מים, הבצק צריך להיות רך אך לא נוזלי.
ולבסוף להוסיף מלח וללוש את הבצק כ15 דקות (הלישה מאוד מאוד קריטית, היא מפתחת את רשת הגלוטן מה שגורם לאלסטיות של הבצק ולבסוף גם לאווריריות שלו.)
לאחר 15 דקות לישה, לכסות את הקערה בניילון נצמד ומגבת ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בחורף ו3/4 שעה +- בקיץ) בחורף אני מחממת את התנור ל30°-50° ואז מכבה את התנור ושמה בתוכו את הקערה.
לאחר שעה של התפחה, לפנצ'ר את הבצק ולתת לו שוב התפחה עד להכפלת נפח.
כשהבצק הכפיל שוב את הנפח לקחת מהבצק כדורים ולשקול כל כדור ל80 גרם, ליצור עיגול יפה ולהניח על תבנית במרחק של 3 אצבעות אחד מהשני.
לאחר מכן להניח להתפחה של חצי שעה עד שעה להכפלת הנפח, למרוח חלמון מהול בכפית מים, לפזר שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש ל180° למשך 20 דקות +- עד להזהבה ואפיה מוחלטת של הלחמניות.
לסלופי ג'ו:
- חצי קילו בשר טחון
- בצל גדול קצוץ דק
- מלח פלפל
לרוטב:
- בצל קצוץ דק ומטוגן
- חצי כוס ברביקיו
- חצי כוס קטשופ
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 שיני שום כתושות
מתוך הרוטב לשים בתוך הבשר המטוגן חצי כוס.
ולשאר הרוטב שנשאר להוסיף 3 כפות מיונז וכפית חרדל. (הוא ישמש כממרח על הלחמניה לפני שמוסיפים את הבשר.
את הבצל לטגן עד הזהבה ואז להוסיף את הבשר עד שהוא מקבל צבע אפרפר, להוסיף כחצי כוס מהרוטב, לטעום ולתקן תיבול
למרוח על הלחמניה מהממרח שהכנו, לשים בשר ואפשר להוסיף מלפפון חמוץ, עגבניה, בצל מטוגן ומה שאוהבים.