30-40 עוגיות (תלוי בקוטר הקורצן ובעובי אליו רידדתם את הבצק)

חומרים:

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 250 גרם (¾1 כוסות) קמח רגיל
  • 200 גרם (½1 כוסות דחוסות) קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 100 גרם אבקת סוכר 
  • ¼ כפית מלח
  • 3 חלמונים מביצים מספר 1 (או 4 מדיום)
  • גרידה מלימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1-2 כפות מים קרים

למילוי:
1 מכל ריבת חלב 
¼ כוס קוקוס טחון
הכנה:
1. במעבד מזון שמים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר, מלח וחמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים חלמונים, גרידת לימון ווניל ומעבדים לבצק, אבל לא מעבר לכך. אם הבצק עדיין פירורי, הוסיפו כף או שתיים של מים קרים. אל תעבדו את הבצק יתר על המידה כדי שישאר פריך.
3. מעבירים את הבצק למשטח העבודה, אוספים אותו לכדור ומחלקים אותו לשני כדורים.
4. מניחים כדור בצק אחד על נייר אפייה (חשוב!), מקמחים מעט ומרדדים עם מערוך לעלה בעובי 4-5 מ״מ. מרדדים בעדינות ומסובבים את הבצק בכל רידוד. מעבירים את הנייר עם הבצק למגש/קרש חיתוך גדול, ומצננים במקרר 15 דקות.
5. חוזרים על הפעולה עם הכדור השני.
6. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות טורבו.
7. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים קטנים בקוטר 3-5 ס״מ, לבחירתכם. (אפשר כמובן כל צורה אחרת)
8. מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
9. אופים 7-10 דקות (שמרו על התנור!) העוגיות צריכות להיות בהירות מאד.
10. מצננים חמש דקות ומעבירים לרשת צינון.
11. שמים ריבת חלב בשקית זילוף קטנה, מזלפים בנדיבות על מחצית מהעוגיות, וסוגרים לסנדוויץ.
12. אפשר גם למרוח ריבת חלב עם כפית!
13. טובלים את העוגיות בקערה קטנה עם קוקוס.
14. שומרים בקופסא אטומה עד שבוע.
*בזמן העבודה עם הבצק מומלץ לעבוד בחדר קריר. אם חם, הדליקו מזגן.
**לתוצאה מדוייקת הקפידו להשתמש במשקל או בכוסות מדידה סטנדרטיות.