אוסובוקו טלה בשמן זית

משק אחיה והשף גולן ישראלי מגישים: מנה עיקרית חגיגית שתככב בשולחן החג שלכם. ההכנה פשוטה יחסית והטעם נהדר.

גולן ישראלי , כ"ו בניסן תש"פ

אוסובוקו טלה בשמן זית-ערוץ 7
אוסובוקו טלה
צילום: גולן ישראלי

מצרכים (לכ-10 סועדים):

  • 10 יחידות אוסובוקו טלה
  • 200 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס שמן זית פיקואל של "משק אחיה"
  • ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ  X1 ס"מ:  
  • 3 בצל
  • 2 כרישה
  • 3 גזר
  • 1 סלרי
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 2 כפות סוכר 
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 ליטר מרק עוף 
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.

מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים.

מוציאים ומניחים בקערה.

מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן.

מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.

יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר.

מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס. יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.

מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות. מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.