אין בכלל התלבטות איזה קינוח להכין ליל הסדר, זה הבראוניז שיסדר אתכם בלי להסתבך יותר מדי. הוא כשר לפסח, הוא פרווה והוא הכי קל בעולם להכנה וכמובן טעיםםםםםםם

תבנית מרובעת קטנה מרופדת בנייר אפייה (אצלי זה היה 24*17 ס”מ)
השימוש בכוס מידה של 250 מ”ל

מצרכים:

  • 2 בננות קטנות\בינונית
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס דבש\ סילאן\ מייפל
  • 1/3 כוס שמן\ שמן קוקוס
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כוס קמח\אבקת שקדים
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה*
  • קמצוץ מלח (לא אמרתי בסרטון, אבל כדאי ומומלץ)
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ
  • *אם אין לכם אבקת סודה לשתייה כשרה לפסח, אפשר להחליף ב-1 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:

  • לחמם תנור ל-180 מעלות.
  • לשים את הבננות בקערה גדולה ולמעוך אותן עם מועך תפוחי-אדמה.
  • להוסיף ביצים, דבש, שמן ותמצית וניל ולערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית.
  • להוסיף אבקת קקאו, קמח שקדים, אבקת סודה לשתייה, מלח וחצי מכמות השוקולד צ’יפס. לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • לשמן מעט את נייר האפייה שבתבנית ולשפוך אליה את הבלילה, ליישר ולפזר מעל את המחצית השנייה של השוקולד צ’יפס. להכניס לתנור לאפייה של כ-20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ בבראוניז יוצא עם פירורים לחים.
  • להוציא מהתנור, לתת לבראוניז להתקרר לגמרי (מודה שאני לא התאפקתי), ולחתוך ולריבועים.

הערה– אפשר להגיש את הבראוניז כקינוח אישי. לשים קוביית בראוניז בצלחת קטנה, למזוג מעל רוטב שוקולד חם ולהניח כדור גלידה מעל- חלום.

לרוטב שוקולד פרווה- לשים בקערה 150 גרם שוקולד מריר ו-150 מ”ל (כחצי כוס) קרם קוקוס. להכניס למיקרו לדקה\ דקה וחצי. להוציא ולחכות כ-2 דקות. לערבב את השוקולד עם הקרם קוקוס עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.

בתיאבון