*כמות בצק להפרשת חלה:
מרכיבים:
- 12 כוסות קמח
- 5 כוסות מים פושרים
- 2 וחצי כפות שמרים יבשים או 2 קוביות שמרים טריים
- 1/2 כוס שמן
- 3 וחצי כפות מלח
- 8 כפות סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח עם מלח וסוכר כחצי דקה.
מוסיפים את השמרים והשמן.
תוך כדי עיבוד מוסיפים בהדרגה את המים בזילוף דק.
חשוב! לא להוסיף את כל כמות המים, אם הבצק יבש מאד, מוסיפים בהדרגה עוד קצת מים. לרוב משתמשים בפחות מ5 כוסות.
לשים את הבצק לפחות 10 דקות עד שמתקבל בצק גמיש, לא דביק שנפרד מדפנות הקערה.
מעבירים את הבצק להתפחה כשהוא מכוסה במקום חמים.
מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
מחברים תבנית עגולה ותבנית מאורכת, קולעים את הבצק לצמה או מחלקים לכדורים קטנים ומניחים בתבנית בצורת מפתח.
מתפיחים פעם נוספת לפחות חצי שעה
מורחים בביצה, מפזרים סומסום/ פרג
אופים בחום של 180 מעלות כ45 דקות עד שהחלה מזהיבה
פרנסה בשפע אמן!
חלת מפתח
צילום: אידית אליהו