מרכיבים:
- 200 גר מחמאה/ חמאה
- כוס וחצי קרונפלור
- 2 כוסות קמח
- 1 חלמון
- 100 גר אבקת סוכר
- 1 א. אפיה
- 2כפיות תמצית וניל
- 2 כפות מים קרים
אופן ההכנה:
מעבדים במעבד מזון קמח, ואבקת סוכר.
מוסיפים חמאה ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים בהדרגה.
לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס”מ.
קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מהשאריות מרדדים וקורצים שוב.
קורצים את המרכז ממחצית הפרחים.
אפשר לרדד שוב גם את השאריות האלה ושוב לקרוץ פרחים.
אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
מצננים לחלוטין. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז.
ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה.
מרכיבים עוגייה עם אבקת סוכר (וחור) מעל כל תחתית עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
שומרים בשכבה אחת בכלי אטום בטמפרטורת החדר.