סלט סלקים, אנדיב וגבינת קממבר

לרגל חג השבועות שבפתח, חברת כרמית חולקת מתכון קל הכנה לסלט מרענן וססגוני בשילוב טעמים ומרקמים.

כרמית , י"ג באייר תש"פ

סלט סלקים, אנדיב וגבינת קממבר-ערוץ 7
סלט אנדיב וקממבר
צילום: אנטולי מיכאלו

מרכיבים:

  • אנדיב בשני צבעים
  • 1 סלק לא מבושל, מקולף
  • גלגל קטן של גבינת קממבר
  • מיקס עלים ירוקים (אורוגולה, תרד, עלי בייבי)
  • כעכי טרליני, מסדרת פניני, בטעם שאתם הכי אוהבים (קלאסי, שום בצל, ובתוספת מלח ים).

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • גרידת תפוז
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

אופן ההכנה:

לערבב הייטב את מרכיבי הרוטב

יש לקחת צלחת רחבה, ולהניח את מיקס הירוקים. וגם את סירות האנדיב.

יש לקלף את הסלק, ולחצות אותו לחצי ולפרוס עם סכין חדה ולהניח בצלחת בין סירות האנדיב, לאחר מכן מחממים תנור ל-180 מעלות, מניחים את גלגל הקממבר על נייר אפייה ומחממים כ-3 דקות בתנור למרקם רך ועסיסי.

מניחים במרכז הסלט את הגבינה ומפזרים את כעכי הטרליני בכמות שאוהבים לטבילה בגבינה הנימוחה, את רוטב הויניגרט הדרים שופכים מעל.

 חג שבועות שמח!