מאפה דואט תפו"א בשמנת פטריות

לקראת שבועות: מנה עיקרית וסופר טעימה שגם טירונים במטבח יצליחו להכין. מגישים לצד סלט רענן לארוחה מושלמת

טובי הירשלר , כ"ד באייר תש"פ

מאפה דואט תפו"א בשמנת פטריות-ערוץ 7
מאפה דואט תפו"א בשמנת פטריות
צילום: iStock


מרכיבים:

  • תבנית פיירקס חסינת חום 
  • 5 תפו"א גדולים 
  • 3 יחידות בטטה בינונית
  • סלסלת פטריות שמפניון טריות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות א. מרק עוף
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח
  • גבינה צהובה מגוררת להקרמה
  • פלפל שחור/ מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ומבשלים בסיר עם מים שהומלחו קלות עד שתפוחי האדמה מתרככים (לא לגמרי)

פורסים את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ

מסדרים בתבנית פיירקס את פרוסות תפוחי האדמה בצורה חופפת

מכינים רוטב רויאל שמנת פטריות:

בסיר קטן ממיסעים חמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים קלות עד שהקמח נספג בחמאה.

מוסיפים פטריות שמפניון חתוכות גס ללא הרגל.

מטגנים כ2 דקות: בשלב הזה ניתן להוסיף מעט יין לבן, או מעט חמאה כדי להרטיב את הפטריות.

מוסיפים שמנת מתוקה, אבקת מרק עוף (או א. מרק פטריות) פלפל שחור לפי הטעם.

מביאים לרתיחה. 

כשהרוטב מסמיך, הוא מוכן. 

לצקת את הרוטב על תפוחי האדמה כך שיכסה אותם לגמרי.

מפזרים גבינה צהובה מגוררת בנדיבות.

אופים בחום של 185 מעלות לכ 35- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב ותפוחי האדמה רכים לגמרי.