פסטה מלוא הטנא
פסטה מלוא הטנאצילום: נמרוד סונדרס

חומרים ל-4 מנות:

  • 500 גרם פסטה פנה ברילה (או כל פסטה קצרה שאוהבים)
  • חצי כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
  • 4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס (או תערובת), קצוצים גס
  • 2 זוקיני טריים פרוסים דק (לא חובה)
  • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 כפות פסטו ברילה
  • 2  כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סילאן (או דבש)

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.

מסננים ומעבירים לקערה משומנת בכף שמן זית.

 מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הפסטה ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.

מוסיפים את הפלפלים ו/או העגבניות המיובשות ויתר המרכיבים לקערת הפסטה.

מערבבים והכי חשוב: מגישים בטמפרטורת החדר, לא ישר מהמקרר.

המתכון באדיבות פסטה ברילה