
חומרים ל-4 מנות:
- 500 גרם פסטה פנה ברילה (או כל פסטה קצרה שאוהבים)
- חצי כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
- 4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס (או תערובת), קצוצים גס
- 2 זוקיני טריים פרוסים דק (לא חובה)
- 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 3-4 כפות שמן זית
- 2 כפות פסטו ברילה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סילאן (או דבש)
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.
מסננים ומעבירים לקערה משומנת בכף שמן זית.
מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הפסטה ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.
מוסיפים את הפלפלים ו/או העגבניות המיובשות ויתר המרכיבים לקערת הפסטה.
מערבבים והכי חשוב: מגישים בטמפרטורת החדר, לא ישר מהמקרר.
המתכון באדיבות פסטה ברילה