
מרכיבים ל5 מנות:
- סלסלת פטריות פורטבלו
- סלסלת פטריות שמפיניון
- שקית ערמונים קלופים בואקום
- בצל גדול קצוץ
- רבע כוס יין לבן
- 30 גרם חמאה
- 250 מ"ל שמנת לבישול
אופן ההכנה:
פורסים את הפטריות לפרוסות ללא הרגל.
קוצצים את הערמונים.
בסיר מטגנים את הבצל בחמאה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ5 דק.
מוסיפים יין לבן ואת הערמונים הקצוצים.
מוסיפים 7 כוסות מים.
מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אבקת מרק פטריות (אופציונלי)
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ35 דקות.
מוסיפים את השמנת ומבשלים 5 דקות נוספות.
אופציונלי: להשגת מרקם חלק, ניתן לטחון את המרק בבלנדר מוט.
לעיטור: מזלפים מעט שמנת ומעטרים בעירית קצוצה.
* לגרסת פרווה ניתן להמיר את השמנת בקצפת צמחית (ריץ')