טירמיסו
טירמיסוצילום: istock

רס"ל משה פרימוביץ, נגד מטבח בפיקוד צפון, התגייס בשנת 2004 כטבח בחטיבת גולני והשתחרר ב-2007. אחרי 7 שנים באזרחות, בהן עבד במטבחים שונים, חזר לצבא כנגד מטבח בבא"ח גולני. משנת 2016 משרת כנגד מטבח במפקדת פיקוד צפון.

משה מספר שתמיד אהב לבשל, ושהיה מסתובב במטבחים מאז שהוא זוכר את עצמו, יחד עם אבא שלו שהיה גם שף. "מאז שאני זוכר את עצמי אהבתי לבשל. אבא שלי היה שף בצבא וגם באזרחות, ומגיל קטן אני זוכר שהייתי מסתובב לו במטבח כדי לראות מה הוא עושה וללמוד ממנו. תמיד היה בי את הרצון לחזור לצבא, להרגיש את החיילים, ואחרי שבע שנים באזרחות החלטתי שאני הולך אחרי החלום וחוזר לבשל לחיילים".

מצרכים:

  • 5 חלמונים
  • מיכל שמנת מתוקה (38%)
  • חצי כוס סוכר
  • 400 גרם גבינת מסקרפונה
  • כוס אספרסו
  • בישקוטים

אופן ההכנה:

בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים (בן מארי) טורפים יחד את החלמונים והסוכר במשך כמה דקות עד שהתערובת נהיית אחידה ובהירה מעט.
מורידים מהסיר, וממשיכים להקציף במיקסר כ-10 דקות.

בזמן שהתערובת מתקררת, מרככים מעט את הגבינה במיקסר, ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה, עד שמתקבל קרם חלק וכמעט יציב.
מוסיפים לקרם את תערובת החלמונים, ומקפלים מעט, עד שהקרם נהיה חלק ואחיד.

טובלים כל בישקוטי בקפה ומסדרים בתבנית. מעל שכבת הבישקוטים מורחים מחצית מהקרם, מסדרים מעל עוד שכבת בישקוטים ומעליה את שארית הקרם.
מעבירים את התבנית למקרר למשך לילה, מפדרים בקקאו ומגישים.

רס"ל משה פרימוביץ
צילום: דובר צה"ל