פאי רועים בצבעי שקיעה

הפאי המושלם לאירוח: שכבת בשר מתובלת, חוברת למחית תפו"א ב2 צבעים שמוסיפה צבע וטעם למנת אירוח מרשימה. מעולה לצד סלט ירוק רענן.

טובי הירשלר , כ' בתמוז תש"פ

פאי רועים בצבעי שקיעה-ערוץ 7
פאי רועים ב3 שכבות
צילום: iStock

מרכיבים:

  • תבנית פיירקס לאפייה
  • 600 גרם בשר בקר טחון באיכות טובה
  • בצל גדול קצוץ
  • כף גדושה רסק עגבניות (לא חובה)
  • מלח, כפית אבקת מרק, פפריקה מתוקה, כפית סוכר, פלפל שחור - לפי הטעם
  • 4 תפו"א גדולים
  • 3 בטטות גדולות

אופן ההכנה:

 מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה במים ומעט מלח עד לריכוך.

מסננים את נוזלי הבישול, מקפידים להשאיר מעט נוזלים ומועכים למחית חלקה

במקביל קולפים ומבשלים את הבטטות עם מעט מלח עד לריכוך.

מסננים את נוזלי הבישול ומועכים למחית חלקה

מוסיפים מעט מלח למחית תפוחי האדמה והבטטה לפי הטעם.

במחבת כבדה מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים רסק עגבניות, מעט מים ותבלינים ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.

מרכיבים את הפאי:

בתחתית הפיירקס מסדרים את שכבת הבשר.

מעליה מסדרים שכבת מחית בטטה

מסיימים עם מחית תפוחי האדמה ויוצרים צרות שתי וערב בעזרת מזלג.

אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ35 -40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה מעט.