קיש פילו במילוי גבינה ותרד
קיש פילו במילוי גבינה ותרדצילום: נירית טיירי

מצרכים ל10 קישים קטנים:
לבסיס:

  • תרסיס שמן
  • 5 דפי פילו

למילוי:

  • 1 גבינת ריקוטה 5%/קוטג'/לבנה
  • 50 גרם גבנ"צ מגורדת
  • רבע כוס חלב
  • ביצה
  • אגוז מוסקט, מלח ופלפל
  • בצל קצוץ
  • עלי תרד
  • שומשום שחור ועירית לקישוט

הכנה:
מאדים בצל עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד לעוד כמה דק מכבים ונותנים לתערובת להתקרר.

מערבבים את שאר המצרכים בקערה ומוסיפים את הבצל והתרד

לוקחים דף פילו ומרססים בספרי שמן, מקפלים ל2 ומרססים שוב.

חוצים את הדף ל2 חצאים ומסדרים בתבנית שקעים ששימנו גם בתרסיס שמן 
ממלאים בתערובת הגבינות.

מפזרים למעלה עירית ושומשום שחור.

אופים בתנור מחומם מראש על 200° כ25 דק' עד שמזהיב יפה מ2 הצדדים