תבשיל בשר ראש בפטריות ויין

שנהיה לראש: לקראת ר"ה, מתכון לצלי בשר לחי ארומטי. מנה עיקרית חגיגית, מושלמת לצד פירה תפו"א

טובי הירשלר , כ' באלול תש"פ

תבשיל בשר ראש בפטריות ויין-ערוץ 7
תבשיל בשר ראש בפטריות ויין
צילום: iStock

מרכיבים:

  • נתח בשר לחי (בשר ראש)
  • 3 בצלים גדולים
  • 6- 7 שיני שום
  • סלסילת פטריות טריות ללא הרגל
  • חצי בקבוק יין אדום (מומלץ לשלב יין מתוק עם יין יבש או חצי יבש)
  • עלי דפנה
  • פלפל אנגלי
  • כף אבקת מרק עוף
  • כף אבקת מרק בצל
  • מלח, פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

בסיר רחב לצלי מטגנים את הבצל הקצוץ והשום.

מוסיפים את נתח הבשר וסוגרים אותו מכל צדדיו.

מוסיפים את הפטריות כשהן חתוכות גס.

מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ2 דקות.

מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה שאדי האלכוהול יתאדו.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש ממש נמוכה כ3 שעות.

אם יש צורך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול כדי שהצלי יהיה מכוסה כמעט כולו ברוטב.

מומלץ להפוך את הצלי מדי פעם.