בלינצ'ס פטריות וגבינה
בלינצ'ס פטריות וגבינה צילום: רינה שאולוב

מצרכים:

לבלילת הבלינצ'ס:

  • כוס וחצי קמח
  • כפית אבקת אפיה
  • כוס חלב
  • כוס ורבע מים
  • 3 ביצים
  • 5 כפות שמן
  • 3/4 כפית מלח
  • שמיר קצוץ

למלוי הבלינצ'ס:

  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • חצי צרור שמיר קצוץ
  • חצי צרור פטרוזליה קצוצה
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט
  • גביע 1 שמנת חמוצה
  • רבע קוביה גבינה בולגרית מפוררת

אופן ההכנה:

לערבב את כל המצרכים לבלינצ'ס - קודם מצרכים רטובים אחכ להוסיף קמח ואבקת אפיה ולהניח את התערובת קצת במקרר למנוחה.

בנתיים מכינים את המילוי:

מטגנים בצל יחד עם פטריות חתוכות עד להזהבה ומתבלים.

לקראת הסוף מוסיפים את הירק.

כשהתערובת מתקררת, מוספים את שמנת וגבינה.

מוצאים את הבלילה של הבלינצ'ס מהמקרר.

מחממים מחבת, משמנים מעט ויוצרים עלי בלינצ'ס.

לאחר שהעלים מתקררים ממלאים אותם במילוי ומגלגלים.