קציצות קסם קינואה

קציצות קינואה מולטי בריאות, קסומות בטעמן ובדמיון הפלאי שלהן לפלאפל. יותר בריא, הרבה יותר טעים, ללא טיגון ועם כל אבות המזון

טובי הירשלר , ט' בכסלו תשפ"א

קציצות קסם קינואה-ערוץ 7
קציצות קסם קינואה
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • כוס קינואה מבושלת (נזהרים מבישול יתר)
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים מגורדים בפומפיה גסה
  • 2 זוקיני מגורדים בפומפיה גסה
  • 3 שיני שום כתושות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • כף פפריקה
  • כף נדיבה כמון
  • כפית אבקת מרק עוף
  • כפית כורכום
  • אופציונלי: צרור כוסברה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם או קווקר

אופן ההכנה:

במחבת רחבה מטגנים בצל עם מעט שמן עד שנעשה שקוף.

מוסיפים את הירקות המגורדים ומטגנים כ5 דקות.

מוסיפים את הקינואה המבושלת ומתבלים.

מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה.

מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.

טורפים את הביצים, מוסיפים לתערובת יחד עם פירורי לחם. 

מערבבים הייטב, יוצרים קציצות ומניחים על נייר אפייה משומן.

מרססים את הקציצות במעט ספריי שמן.

אופים בתנור על 180 מעלות כ35 דקות עד שהקציצות מזהיבות.

מגישים עם זילוף טחינה, בתוך פיתה או לצד סלט ירוק.