עוגיות שושנים במילוי קצף וניל
עוגיות שושנים במילוי קצף ונילצילום: מיכל שווץ


מרכיבים:

  • 200 גרם נטורינה
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים או מים

לקצף וניל:

  • 3 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק ומרדדים.
במעבד מזון מעבדים קוביות נטורינה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, חשוב מאוד כי הבצק קצת דביק.

קצפת וניל:
במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף יחסית יציב, מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים במהירות עד שהקצף חלק, יציב ומבריק מוסיפים פודינג ומקציפים בעדינות.
מחממים תנור לחום של 170°
מורחים על הבצק מהקצפת, משטחים מגלגלים ופורסים כל רולדה לעוגיות בעובי 3-2 ס"מ.
אופים 20-25 דקות מצננים ומגישים.