עוף מג'דרה

ארוחה שלמה בתבנית אחת: מנה עיקרית ותוספת שמתקתקים ברגע מבלי להתפשר על הטעם. מושלם לאמהות עסוקות או כשמארחים בהתראה קצרה

טובי הירשלר , כ"ב בכסלו תשפ"א

עוף מג'דרה -ערוץ 7
עוף מג'דרה
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 8 יחידות שוקיים
  • 2 כוסות תערובת אורז מלא,  אורז פראי ועדשים חומות 
  •  בצל בינוני קצוץ
  • כף שום כתוש
  • כף סויה
  • כף שמן
  • תבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל, תבלין שאוורמה, כפית אבקת מרק.
  • לקישוט: כוסברה טריה קצוצה, צנובר קלוי

אופן ההכנה:

מנקים את שוקי העוף, מניחים בקערה, מתבלים ומעסים את השוקיים עם כף שמן כדי שיצופו הייטב בתבלינים

מרפדית תבנית פיירקס מלבנית בתערובת האורז, מוסיפים בצל קצוץ, שום, סויה ותבלינים.

מסדרים את שוקי העוף המתובלים מעל תערובת המג'דרה

מוסיפים 2 וחצי כוסות מים (האורז אמור להיות מכוסה לחלוטין במים בגובה 2 ס"מ מעל האורז)

מכסים את התבנית ואופים שעה וחצי מכוסה על 200 מעלות.

להגשה: מפזרים כוסברה וצנוברים.