עוגת תפוזים שוקוצ'יפס

מושלמת עם תה וגשם בחלון: עוגת תפוזים מנוקדת בשבבי שוקולד צ'יפס

טובי הירשלר , י' בטבת תשפ"א

עוגת תפוזים שוקוצ'יפס-ערוץ 7
עוגת תפוזים ושוקוצ'יפס
צילום: טובי הירשלר

טיפ חשוב לפני שמתחילים:

מומלץ להשתמש בתבנית קוגלהוף עם רגליים שאפשר להפוך מייד כשמוציאים את העוגה מהתנור. כדי שהועוגה לא תעוף מהתבנית בזמן ההיפוך, אין לשמן את התבנית לפני האפיה.

מרכיבים:

  • 7 ביצים מופרדות
  • כוס סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • כפית תמצית וניל
  • כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס שמן
  • כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף מבריק ויציב אך לא נוקשה מדי.

מעבירים את קצף החלבונים לקערה נפרדת.

בקערת המיקסר מקציפיעם חלמונים עם הסוכר הנותר וסוכר וניל עד לקבלת קצף צהוב בהיר ותפוח.

מוסיפים את השמן בזילוף דק'.

מוסיפים את תמצית הוניל.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח ומיץ תפוזים לסרוגין.

מקפלים את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בעדינות רבה עד שמתקבלת בלילה אחידה.

יוצקים שליש מהבלילה לתבנית, מפזרים שוקוצ'יפס ויוצקים שליש נוסף מהבלילה.

מפזרים שוב שוקו צ'יפס ואז את שארית הבלילה.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 155 מעלות ואופים 50 דק'.