פרגיות וירוקים בזיגוג טחינה סילאן

ארוחה בריאה ומזינה, במיוחד בסגר: בעוד רבים נגררים למתכוני שחיתות מנחמים, מומלץ לאמץ את מתכון הבריאות הזה שירגיש לכם מנת גורמה.

טובי הירשלר , כ"ט בטבת תשפ"א

פרגיות וירוקים בזיגוג טחינה סילאן-ערוץ 7
פרגיות וירוקים
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים ל6 מנות:

  • 8 נתחי סטייק פרגיות נקיים וחתוכים לנתחים גדולים.
  • בצל סגול גדול חתוך גס
  • חופן נדיב פולי אדממה (להשיג קפוא)
  • חופן אפונה ירוקה קפואה
  • חופן אפונת שלג שטופה
  • אופציונלי: זוקיני פרוס דק, פרחי ברוקולי, שעויית ירוקה.
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • כפית רוטב סויה
  • לעיטור: בצל ירוק ואגוזי קשיו 

אופן ההכנה:

במחבת כבדה או ווק מטגנים את הפרגיות, זורים עליהן מלח ופלפל ומטגנים עד שמשנות צבע, מזהיבות ועשויות מבפנים.

מעבירים את הפרגיות למנוחה בצד, מוסיפים מעט שמן (עדיף שמן קוקוס, זית) ומתחילים להקפיץ את הירקות.

מקפיצים את הירקות כ10 דקות עד שמתבשלים לדרגת אל דנטה (מרקם נגיס)

מוסיפים את הפרגיות, הסויה ומעט מלח ופלפל ומקפיצים 2 דקות לאיחוד.

מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים טחינה גולמית וסילאן ומקשטים בבצל ירוק ואגוזי קשיו.