מוס מקדמיה ושוקולד לבן

ממתיקים את הסגר עם מוס נפלא: מחלקת התזונה של המותג TEKA מציגים מתכון קל הכנה למוס מפנק בטעם מעודן

TEKA , כ"ט בטבת תשפ"א

מוס מקדמיה ושוקולד לבן-ערוץ 7
מוס מקדמיה ושוקולד לבן
צילום: סטודיו TEKA

מצרכים:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם אגוזי מקדמיה קלויים
  • 250 מ"ל מים
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח 2 גרם
  • 2 גרם אבקת וניל
  • 1 גרם אגוז מוסקט
  • 3 גרם קינמון

הוראות הכנה

ראשית חלב מקדמיה נכין חלב צמחי: טוחנים 50 גרם אגוזים ומשרים עם מים למספר דקות. מסננים לקבלת נוזל ללא חתיכות. תוכלו לחילופין להשתמש בחלב סויה, שקדים או שיבולת שועל.

מניחים את החלב בסיר קטן עם שוקולד לבן, תבלינים ומלח. מבשלים על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס. לקבלת תוצאה קרמית במיוחד, ניתן להוסיף שתי כפות אגוזי מקדמיה טחונה (לטחון כמה אגוזים עד לקבלת עיסה).

בינתיים מקציפים שמנת מתוקה לקרם. כאשר הנוזל השוקולד נמס וחם, מוסיפים אותו לקרם הכבד בשלושה שלבים, ומערבבים בעדינות בעזרת מרית סיליקון.

מחלקים את המוס למספר כוסות ומכניסים למקרר למשך כמה שעות. תוכלו להכין את הקינוח הזה לפני כל דבר אחר לארוחת הצהריים ולשמור אותו במקרר.

מגישים עם אגוזים קצוצים, קינמון, וכמה זרעי רימון.