עוגיות במילוי ריבה ביתית
עוגיות במילוי ריבה ביתיתצילום: יעל ויגן

מצרכים לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 2.5 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • 2 כפות סוכר קנים
  • 180 גר׳ חמאה טבעונית קרה לחתוך לקוביות קטנות 
  • 6 כפות חלב סויה- להתחיל עם 4 ואם חסר להוסיף

מצרכים לריבה:

  • כוס פירות קפואים (מומלץ בתותים ואוכמניות)
  • 3/4 כוס סוויטאנגו (ממתיק תחליף לסוכר) או סוכר קנים
  • כפית אגר אגר (לא חובה)

אופן ההכנה:

לערבב את הבצק עם הידיים עד שנהיה אחיד, מתקבל בצק נח וגמיש. במידה והבצק נשאר פירורים, 

יש להוסיף עוד נוזלים. לרדד בין 2 ניירות אפייה , לקרוץ עיגולים או צורות שרוצים. לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות 10 דק' בלבד.

להכנת הריבה, בסיר קטן נרתיח את הפירות עם הסוכר על אש נמוכה, עד שזה מגיר נוזלים. נערבב מידי פעם למשך חצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים וכבר לא נראה את הפרי בשלמותו. נוסיף כפית אגר אגר .

נמלא את העוגיות בריבה ולאלה שרוצים להמתיק מעט יותר,  מומלץ לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר.