טרטר בר ים עם שמן זית

לקראת חג האילנות ובכלל: משק אחיה והשף דוד ביטון מחברים שמן זית משובח עם דג טרי למנת גורמה מושלמת

שף דוד ביטון , י"ג בשבט תשפ"א

טרטר בר ים עם שמן זית-ערוץ 7
טרטר בר ים וסלט ים תיכוני
צילום: ענת פייזר

מצרכים (לכ-4 מנות):

  • 240 גרם דג בר ים טרי ללא עור וללא אדרות 
  • 20 גרם שמן זית קורנייקי (משק אחייה)
  • 4 מלפפון מיני 
  • 2 עגבניות מגי קצוצות ללא קליפה וגרעינים 
  • 4 צנוניות חתוכות לקוביות
  • 4 פרחי כרובית
  • 1 בצל סגול
  • 1/2 לימון
  • 1 כף עירית קצוצה 
  • מעט עלי טימין
  • קורט מלח 
  • קורט פלפל שחור
  • מיץ מליים אחד 
  • 1 כף שומשום קלוי 

אופן הכנה:

פורסים את הדג לפרוסות דקות, בצורת חיתוך של סשימי.

במחבת ללא שמן קולים את השומשום עד להזהבה קלה.

חותכים את הירקות לפרוסות דקות, כולל את הלימון והבצל הסגול.

מערבבים את הירקות בקערת נירוסטה ומוסיפים שמן זית, עירית, טימין, מיץ ליים וקורט מלח ופלפל שחור.