קציצות דג משובחות ברוטב אדום עז

מירב פרנקל, יזמית קבוצת האוכל "מה אוכלים היום" מגישה: קציצות דג מוסר ים ולוקוס ברוטב אדום הכי טעים שקיים

מירב פרנקל , ט"ז בשבט תשפ"א

קציצות דג משובחות ברוטב אדום עז-ערוץ 7
קציצות לוקוס ומוסר ים
צילום: מירב פרנקל

 מרכיבים לרוטב:

  • 15 עגבניות מקולפות וחתוכות
  • ראש שום כתוש
  • כף וחצי פפריקה מתוקה בשמן
  • 4 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל ירוק חריף חתוך ל4
  • פלפלים אדומים יבשים לפי טעם החריפות

לקציצות:

  •  500 גרם תערובת דג לוקוס ומוסר ים טחונים
  • כף ראס אל חנות
  • מלח
  • פלפל
  • צרור כוסברה
  • בצל
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות פירוי לחם
  • כף שמן

אופן ההכנה:

במעבד מזון קוצצים יחד צרור כוסברה בצל ושלוש שיני שום.

 מעבירים לקערה ומוסיפים את תערובת הדגים, 2 כפות פירורי לחם וכף שמן ומערבבים.

מתחילים בהכנת הרוטב:

מטגנים קלות את השום הכתוש מוסיפים את העגבניות המקולפות חתוכות ואת הפלפל הירוק שחתוך ל4ומבשלים על האש כחצי שעה.

 בכוס מערבבים כף וחצי פפריקה עם 4 כפות שמן עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לסיר עם העגבניות

מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל ולערבב מידי פעם.

במקביל מערבבים את כל התערובת של הקציצות.

מכינים קציצות ומוסיפים לסיר כשהרוטב רותח. מוסיפים את פלפל אדום יבש וממשיכים בבישול עוד חצי שעה על אש בנונית כשמידי פעם מרימים את הסיר ומזיזים את התבשיל כך שלא ידבק.

שהשמן צף למעלה והרוטב מצטמצם זה סימן שהקציצות מוכנות

מפזרים כוסברה טריה ומגישים.