עוגיות פריכות עם חמוציות בציפוי סוכר

פרח גבסו, מנהלת קבוצת הבישול "במטבח עם פרח מגישה": עוגיות פריכות וקלות הכנה בסימן ט"ו בשבט

פרח גבסו , ט"ז בשבט תשפ"א

עוגיות פריכות עם חמוציות בציפוי סוכר-ערוץ 7
עוגיות פריכות בציפוי סוכר עם חמוציות
צילום: פרח גבסו

מרכיבים:

  • 200 גרם מחמאה או חמאה רכה.
  • חצי כוס אבקת סוכר.
  • 3 וחצי כוסות קמח.
  • שקיק אבקת אפיה.
  • רבע כוס שמן.
  • חצי כוס מיץ תפוזים.
  • 200 גרם חמוציות.
  • רבע כוס סוכר.
  • כוס סוכר לטבילת הבצק לפני האפיה.

אופן ההכנה: 

במעבד מזון טוחנים בפולסים קצרים את החמוציות עם הסוכר ומניחים בצד.

בקערה עם וו גיטרה או בקערה רגילה לשים את המחמאה עם אבקת סוכר.

מוסיפים את הקמח אבקת אפיה שמן ומיץ תפוזים ולשים מעט..

מוסיפים את החמוציות והסוכר לקערת הבצק ולשים רק לאיחוד המצרכים

(לישה ארוכה תניב בצק קשה ולא פריך)

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.

*אם רוצים להכין את העוגיות בצורה אחרת

לשים את הבצק לצורת רול ארוך עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא לחצי שעה.

אחרי שהבצק נח מחממים תנור על 160 מעלות אפיה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי סמ וקצת וקורצים עיגולים.

*אם רוצים להכין צורה אחרת מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים עם סכין חדה פרוסות בעובי חצי סמ.

מכינים בצלחת עמוקה כוס סוכר

טובלים כל עיגול של בצק בסוכר ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

אופים למשך עשרים דקות בערך.

מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.

*כוס המדידה היא כוס חד פעמית לשתייה חמה.

טו בשבט שמח