קרמבל תפוחים ואוכמניות
קרמבל תפוחים ואוכמניות צילום: סטודיו TEKA

מצרכים (עבור 4 סועדים)

עבור הציפוי:

  • 120 גר' קמח
  • 20 גר' שבבי שיבולת שועל
  • 4 כפות סוכר חום
  • 60 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

עבור לפתן הפירות:

  • 2 תפוחים
  • 30 גר' חמאה
  • 110 גר' אוכמניות
  • כף סוכר
  • מעט קינמון טחון

הוראות הכנה:

ציפוי:

חממו תנור בחום של 190ºC.

שפכו קמח, שבבי שיבולת שועל וסוכר לתוך קערה גדולה.

הוסיפו את החמאה הקרה החתוכה ובעזרת הידיים הפכו אותה ואת הקמח לעיסה, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. אל תעשו זאת למשך זמן רב, אחרת הקראמבל עלול לצאת דחוס.

פזרו את התערובת באופן שווה על גבי נייר אפייה ואפו למשך כ-10 דקות, עד לקבלת צבע בהיר.

לפתן פירות:

קלפו, רוקנו את הליבה וחתכו את התפוחים לחצי, כל חצי חתכו לפרוסות.

שימו את החמאה והסוכר בסיר והמיסו אותם יחד בחום בינוני.

בשלו למשך כ-3 דקות עד שהתערובת תקבל צבע קרמל בהיר.

ערבבו את התפוחים ובשלו למשך כ-2 דקות. הוסיפו את האוכמניות והקינמון, ובשלו למשך כ-2 דקות נוספות.

צקו את הפירות החמים אל תוך הכלי של התבשיל המוקרם, כסו באמצעות הציפוי ולאחר מכן חממו שוב בתנור למשך כ-15 דקות.

הגישו חם לצד מעט פודינג.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג החשמל TEKA

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו