קדרת אסאדו וירקות שורש ביין

אין שמחה אלא בבשר ויין: ר"ח אדר בסין בשר משובח מבושל ביין וכמעט נמס לתוכו.

טובי הירשלר , ל' בשבט תשפ"א

קדרת אסאדו וירקות שורש ביין-ערוץ 7
אסאדו ביין וירקות שורש
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 1 ק"ג  נתחי אסאדו טרי
  • 15 בצלי שאלוט שלמים קלופים
  • 5 שיני שום שלמות
  • גזרים צבעוניים (צהוב, כתום וסגול)
  • חבילה ערמונים מוכנים לאכילה
  • צרור טימין טרי
  • מלח, פלפל
  • כף גדושה רסק עגבניות

אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים את הבצלים עם הבשר והשום.

סוגרים את הבשר בצליה מכל צדדיו.

מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות

מוסיפים את הערמונים

מוסיפים בקבוק יין אדום מתוק, רסק עגבניות ומתבלים בפלפל ומלח.

מניחים צרור טימין טרי ומנמיכים את האש

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה הכי נמוכה 5 שעות.

הבישול הארוך יצמצם את הרוטב ולפעמים יש צורך להוסיף מעט מים או יין

מומלץ להגיש לצד פירה תפו"א