קינוח פודינג שוקולד בתחפושת נקניק

מותק המנות התחפשו: קינח שוקולד נפלא במראה של נקניק בשר. קל הכנה ומעולה כמשלוח מנות מקורי

TEKA , ג' באדר תשפ"א

קינוח פודינג שוקולד בתחפושת נקניק-ערוץ 7
קינוח שוקולד בתחפושת נקניק
צילום: סטודיו TEKA

רכיבים (לשתי מנות):

  • 200 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו
  • 85 גרם חמאה לא מלוחה
  • ביצה 1
  • חלמון ביצה אחד
  • 30 גרם סוכר חום
  • כפית תערובת תבלינים של ג'ינג'ר, ציפורן, מוסקט, קינמון ופלפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 140 גרם ביסקוויטים
  • תערובת 125 גרם של פיסטוק, שקדים, אגוזי לוז וצימוקים
  • אבקת סוכר
  • חוט קשירה לבשר


הוראות הכנה

קוצצים את השוקולד, מניחים בקערת נירוסטה יחד עם החמאה, ממיסים בשיטת בן מארי על אדי מים ומניחים בצד במשך 10 ​​דקות לצינון חלקי.

בינתיים שוברים את הביסקוויטים בידיים לחתיכות לא סדירות וקטנות, ובכלי נפרד קוצצים את האגוזים והצימוקים.

מקציפים את הביצה והחלמון יחד עם הסוכר, תערובת התבלינים ותמצית הווניל. מוסיפים לשוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב.

מוסיפים את הביסקוויטים ואת האגוזים ומערבבים שוב לתערובת אחידה.

חותכים חתיכת ניילון נצמד, יוצקים עליה את התערובת, מגלגלים לגליל קושרים את הקצוות. ומניחים במקרר במשך 6 שעות לפחות או למשך לילה שלם.

לאחר צינון מוציאים את הפודינג מעטיפת הניילון הנצמד, ומגלגלים אותו באבקת סוכר. חותכים חתיכת חוט קשירה לבשר ארוכה וקושרים אותה, לרוחב, כמו שנעשה עם נקניקיות מסורתיות.

בהגשה חותכים את הפודינג השחור בטמפרטורת החדר, עם סכין חדה שהושרתה בכוס מים רותחים.