כיסוני בשר במרק צח

לרגל סוף שבוע קר ומושלג: פרח גבסו בעלת קבוצת הבישול במטבח עם פרח, מגישה מתכון למרק הכי נכון עם כיסוני בצק מלאים בשר.

פרח גבסו , ה' באדר תשפ"א

כיסוני בשר במרק צח-ערוץ 7
כיסוני בצק במילוי בשר
צילום: פרח גבסו

מצרכים למילוי הבשר:

  • חצי קילו בשר טחון(או הודו
  • או עוף).
  • בצל בנוני קצוץ דק.
  • צרור פטרוזליה
  • קצוצה דק.
  • מעט פלפל שחור.
  • מעט מלח.

מצרכים לבצק:

  • 4 כוסות קמח.
  • ביצה גדולה.
  • כפית מלח.
  • מים לפי הצורך.

מצרכים למרק:

  • רבע כוס שמן.
  • בצל בנוני חתוך לקוביות.
  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
  • 4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות.
  • 2 עלים של סלרי עם הגבעול קצוצים גס.
  • 2 כפות אבקת
  • מרק עוף.
  • כף חוואיג׳ למרק.
  • מעט פלפל שחור.

אופן ההכנה:

מערבבים את מצרכי תערובת הבשר היטב ומכניסים למקרר.

מכינים את הבצק ( את המים בבצק  מוסיפים לפי העין. רצוי להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק חלק ונוח).

מניחים את הבצק למנוחה של עשר דקות.

מכינים בנתיים את סיר המרק.

מחממים סיר עמוק ומטגנים את הבצל עם השמן להזהבה קלה.

מוסיפים את הירקות.

וממשיכים לטגן לחמש דקות.

מוסיפים את התבלינים ובערך 3 כוסות מים.

מביאים לרתיחה מעבירים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל.

בנתיים מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למרובע גדול.

יוצרים מרובעים שווים ומניחים בכל מרובע כדור בשר.

סוגרים את מרובעיי הבצק בצורת שק(מושכים את הקצוות מעל כדור הבשר וסוגרים היטב את קו התפר).

מכינים כך את כל הבצק עם תערובת הבשר ומניחים במגש.

השלב הבא הוא לא חובה:

מכניסים את הכיסונים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות טורבו

למשך עשר דקות שהבצק יתייבש

מכניסים את הכיסונים לסיר המרק מביאים לרתיחה מעבירים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל לעוד עשרים וחמש דקות(במהלך הבישול הכיסונים מתנפחים אך חוזרים למצבם הראשוני)..

*במידה ולא רוצים להכין את כל כמות הכיסונים

ניתן לאחסן במקפיא את הכיסונים ללא בישול בתוך קופסה אטומה עם רווחים בין הכיסונים.