מרכיבים:
- 2.5 כוסות קמח
- חצי כוס קורנפלור
- כפית וחצי אבקת אפיה
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- כוס אבקת סוכר
- 3 חלמונים
- 1/2 כפית משחת וניל (לא חובה)
למילוי:
- 1 ביצה
- רבע כוס סוכר
- חצי כוס פקאן קצוץ
- 1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
- קורט מלח
- שליש כוס סירופ מייפל
- חצי כוס פתיבר טחון
אופציות לציפוי:
- אבקת סוכר
- סירופ מייפל
- גנאש שוקולד - 100 גרם שוקולד חלב עם 10 גרם שמן
- גנאש שוקולד לבן - 100 גרם שוקולד בלונדי עם 10 גרם שמן + מעט בראס אגוזי לוז
אופן ההכנה:
שמים במקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון: קמח, אבקת אפיה וחמאה ומעבדים לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים אבקת סוכר וקורנפלור ומערבבים.
מוסיפים חלמונים, מלח, וניל ומעבדים לקבלת בצק חלק
מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקררים (אפשר גם להעביר לפריזר לחצי שעה)
למילוי:
מערבבים את כל החמרים מלבד הפתיבר לתערובת אחידה.
מוסיפים את הפתיבר בהדרגה עד קבלת תערובת שאינה נוזלית מדי.
מעבירים לקירור.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ
במרכז כל עיגול שמים כפית מהמילוי (נזהרים לא לדחוס יותר מדי מילוי כדי שאזני המן לא יפתחו באפיה)
סוגרים את העיגול בקצוות לצורת משולש ומבקים הייטב.
מקפיאים כחצי שעה את אזני המן לפני האפיה.
מחממים תנור ל175 מעלות ואופים 15 דקות עד להזהבה.
לציפוי:
מפזרים אבקת סוכר או מזלפים מייפל או מכינים גנאש:
ממיסים שוקולד חלב או בלונדי עם השמן, טובלים את העוגיות בשוקולד
פורים שמח!