סטייק טונה בטריאקי, פטריות וקראסט פיסטטוק

הפתיעו את הדג: שף חיים שפיגל מציע מנת דג אלגנטית וקלת הכנה שתפאר בקלות כל שולחן שבת וחג.

חיים שפיגל , י"ז באדר תשפ"א

סטייק טונה בטריאקי, פטריות וקראסט פיסטטוק-ערוץ 7
סטייק טונה אדומה בטריאקי
צילום: נתנאל שפיגל

מרכיבים ל5 מנות:

  • 5 נתחי סטייק טונה אדומה טריה
  • סלסילת פטריות שמפניון חתוכות ללא הרגל
  • כוס וחצי פיסטוק קצוץ גס
  • חצי כוס רוטב טריאק
  • כף שמן סומסום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:

מערבבים טריאקי, שמן סומסום וסויה.

ממליחים ומפלפלים את הדג קלות, טובלים אותו במשרה הטריאקי ומצפים בפיסטוק קצוץ.

מחממים מחבת פלנצ'ה איכותית וצורבים את הדג כ2 דקות מכל צד, תלוי ברמת העשייה שתרצו. אם רוצים יותר, משאירים עוד דקה מכל צד.

במחבת נוספת מקפיצים פטריות עם מעט רוטב סויה וקצת טריאקי עד שהן מתרככות ונצלות קלות

להגשה:

מניחים על הצלחת את סטייק הטונה, מעליו את הפטריות

ניתן לעטר בבצל ירוק קצוץ או לפזר מעט פיסטוק קצוץ