חזה ברווז במרינדת תפוז ושאלוט

שף חיים שפיגל מגיש: מנה חגיגית ומרשימה שתגנוב את ההצגה בכל אירוע.

חיים שפיגל , י"ז באדר תשפ"א

חזה ברווז במרינדת תפוז ושאלוט-ערוץ 7
חזה ברווז במרינדת תפוז
צילום: נתנאל שפיגל

למרינדה:

  • 5 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות דקות
  • 3 כפות שמן זית
  • ענף רוזמרין
  • חצי בקבוק יין אדום מתוק
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
  • כפית גרידת תפוז
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לברווז:

חזה  ברווז טרי

אופן ההכנה:

 ממליחים קלות ומפלפלים את חזה הברווז.

על מחבת טפלון איכותית, צולים את הברווז כשהצד של העור כלפי מטה.

הנתח יגיר המון שומן, יש לשמור מעט בצד לבסיס המרינדה.

כשהעור השחים לגמרי, מעבירים את חזה הברווז לתבנית אפייה.

מכינים את הרוטב:

מטגנים את בצלי השאלוט בשומן הברווז.

מוסיפים שום כתוש ואת יתר התבלינים.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.

שולפים את עלי הרוזמרין. שופכים את הרוטב על הברווז, מכסים את התבנית ואופים על 160 מעלות כשעה.