קוגעל ירושלמי מפולפל

נשארו לכם אטריות לחסל לפני פסח? למה שלא תכינו קוגעל ירושלמי מסורתי ועז טעמים? מתכון קליל לאחד הסמלים הבולטים של האוכל היהודי

טובי הירשלר , י"ט באדר תשפ"א

קוגעל ירושלמי מפולפל-ערוץ 7
קוגעל ירושלמי
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 2 חבילות אטריות דקות
  • 3 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • חצי כוס שמן
  • כף וחצי מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • קינמון לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות עד לריכוך ומסננים.

בסיר גדול מניחים 3 כפות שמן וכוס וחצי סוכר.

על להבה גדולה מניחים לסוכר להפוך לקרמל, מערבבים בכף עץ עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל שחום.

מכבים את האש ושופכים פנימה את האטריות המבושלות . מערבבים מייד כדי שהקרמל לא יתקשה.

מוסיפים מלח, פלפל, שמן, קינמון ו4 ביצים ומערבבים הייטב.

יוצקים לתבנית מלבנית ואופים כשעה על 190 מעלות עד שהקוגעל משחים.

הערה: ניתן להכפיל את הכמות לקוגעל ענקי שאופים בסיר: יש לצפות את תחתית ודפנות הסיר בנייר אפיה ורק אז לצקת את התערובת