ממתק שוקולד נוגט
ממתק שוקולד נוגטצילום: סטודיו TEKA

מצרכים עבור 1 קילו שוקולד נוגט):

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)
  • 400 גרם שוקולד לבן
  • 400 גרם קרם קקאו
  • 200 גרם אגוזי לוז קלויים
  • מעט מלח

הוראות הכנה

חתכו את השוקולד המריר והמיסו אותו בטכניקת "אמבט מרים" (השריה בכלי נירוסטה מעל אדי מים רותחים).

ניתן גם להמיס את השוקולד במיקרוגל על מנת להימנע משריפת השוקולד יש לחממו בטמפרטורה הנמוכה ביותר למשך דקה, לבדוק אם נותרו גושים ולהוסיף זמן חימום בעת הצורך.

כאשר השוקולד נמס לחלוטין מרחו אותו על בסיס תבנית ומצדדיה, באופן אחיד שיכסה את כל התבנית.

הפכו את התבנית על מנת להוציא את השוקולד העודף והניחו את המגש במקרר למיצוק השוקולד.

כאשר השוקולד מוצק, חזרו על הפעולה בכדי שכל חלק בתבנית יהיה מכוסה בשוקולד.

את השוקולד העודף שמרו בצד להמשך.

החזירו את המגש למקרר עד שהשוקולד יתמצק.

לצורך הכנת המילוי, המיסו את השוקולד הלבן.

כאן עדיף להשתמש ב"אמבט מרים", כיוון ששוקולד לבן נוטה להישרף במהירות. כאשר השוקולד מומס לגמרי, הוסיפו קרם קקאו, אגוזי לוז חתוכים וחצי וקורט מלח. מזגו את המלית לתבנית המכוסה בשוקולד, והחזירו את התבנית למקרר עד שגם המילוי יתמצק.

לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהמקרר, המיסו את שארית השוקולד המריר ששמרתם בצד ומזגו את השוקולד המומס על כל המילוי. החזירו את התבנית למקרר למשך 2-3 שעות.

הוציאו את התבנית והגישו את הנוגט בטמפרטורת החדר. 

המתכון באדיבות מותג מכשירי החשמל TEKA