עוגת שכבות שוקולד קוקס

שף מירי כהן ו"הנמל" מגישים: שילוב מנצח בין קוקוס לשוקולד בעוגת שכבות לכל השנה ולפסח במיוחד

הנמל , י' בניסן תשפ"א

עוגת שכבות שוקולד קוקס-ערוץ 7
עוגת שוקולד שכבות קוקוס
צילום: יח"צ הנמל

מרכיבים לתחתית:

  • 6 ביצים
  •  חצי חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות קמח מצה
  • שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

להקציף חלבונים עם אבקת סוכר. 

לאחר שמתקבל קצף יציב, להוסיף את יתר המרכיבים. 

לאפות על 185 כ30 דקות עד שהעוגה אפויה. 

לקרם קוקוס: 

  • 2 קצפת צמחית
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • כף תמצית וניל
  • 3 כוסות קוקוס טחון
  • 3/4 כוס מים

אופן הכנת הקרם:

להקציף את כל החמרים מלבד הקוקוס.

כשמתקבל קצף יציב, להוסיף בעדינות בתנועות קיפול את הקוקוס.

להניח את קרם הקוקוס על העוגה האפויה.

לציפוי שוקולד:

  • 1 קצפת צמחית
  • 150 גרם שוקולד מריר

לבשל על אש נמוכה עד שהשוקולד נמס לחלוטין ונוצר קרם חלק.

בעזרת כף להניח את הגנאש על קרם הקוקוס.

להעביר למקרר לשעה קירור לפחות.