פאי אלפחורס
פאי אלפחורסצילום: יח"צ הנמל


מרכיבים לקלתית:

  •  1 כוס קמח מצה
  •  100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  •  2 כפות קוקוס טחון
  • כף ריבת חלב
  • 1 ביצה

מרכיבים למילוי :

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  •  1.5 כף אינסטנט וניל
  •  1 כף גדושה ריבת חלב
  • לציפוי - קוקוס טחון

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל מרכיבי הקלתית חוץ מהביצה, עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את הביצה ומעבדים קלות עד לקבלת בצק.

משטחים ומהדקים את הבצק עם הידיים, על תבנית עגולה עם נייר אפיה לפאי של הנמל.

מעבירים למקפיא ל-10 דקות לצינון.

בינתיים מחממים תנור על 170.

מכניסים את הקלתית לאפיה עד שמתייצבת לוקח בין 15-20 דקות.

מצננים לגמרי ומתחילים להכין את המילוי:

מקציפים את השמנת והאינסטנט עד לקבלת קרם יציב ומוסיפים את ריבת החלב.

מקציפים עוד דקה לאיחוד.

משטחים את הקרם על הקלתית המצוננת ומפזרים מעל מלא קוקוס טחון.

מכניסים למקרר ל-3 שעות.