HARVEY'S - הרווי'ס בירושלים: יודעים לתת כבוד לבשר

מזמן לא אכלתי בריסקט שעשוי בצורה מושלמת. על טבעות הבצל אסור בשום פנים ואופן לוותר. זו מסעדת בשרים עם מעשנת עץ - היחידה בירושלים.

אורית שטרן , כ"ה בניסן תשפ"א

HARVEY'S - הרווי'ס בירושלים: יודעים לתת כבוד לבשר-ערוץ 7
הכי ניו יורק בישראל
צילום: אנדרו מלקובסקי

אחרי תקופת יובש ארוכה, זכיתי לחזור ולבקר בירושלים. הארוויס (מסעדת ברביקיו אמריקאית) היתה במיקום גבוה ברשימה שלי.

בזמן שתכננתי את הנסיעה, גיליתי לדאבוני הרב שהם נסגרו זמנית עקב מגיפת הקורונה. לא הספקתי להצטער וכבר התגנבה לאוזניי שמועה שהם נפתחים מחדש בדיוק ביום בו אני מגיעה לעיר הבירה.

חיש מהר שמנו פעמינו אל המסעדה לארוחת צהריים מאוחרת. הזמנו מנה ראשונה של טאקוס עם בשר צלעות מעושן עם גווקאומלי, סלסה ומיונז צ׳יפוטלה (טעים כמו שזה נשמע) ומגש עם בשרים מעושנים (בשר צלעות מעושן ובריסקט). הבשר צלעות היה מצוין, אבל זה היה דומה מדי למה שהגיע יחד עם המנה הראשונה, אז בדיעבד הייתי מנסה לגוון עם נתח אחר.

הבריסקט היה אליפות. מזמן לא אכלתי בריסקט שעשוי בצורה מושלמת. את הנתח הזה יצא לי להכיר מקרוב בארצות הברית, שם הוא מקבל את הכבוד הראוי לו וגם בהארוויס יודעים את העבודה וצולים אותו בזהירות ובקפדנות ומצליחים להשאיר אותו טעים ועסיסי.

מסעדת Harvy's
צילום: אנדרו מלקובסקי

הזמנו גם תוספות כמו צ׳יפס ביתי, שהגיע בצורה של עיגולים פריכים וטעימים וטבעות בצל ביתיות שהיו ובכן, טבעות הבצל הכי טעימות שאכלתי בחיים שלי. משהו נדיר בהחלט. כל הארוחה היתה נפלאה וטעימה מאוד אבל טבעות הבצל היו פשוט מעולות. אסור בשום פנים ואופן לוותר עליהן.

בגלל שזה היה היום הראשון, הקינוח היחיד היום היה סורבה. החלטתי לוותר, (שמתי עין על העוגת שוקולד חמה ששמעתי שיש להם. מקווה שתהיה נוכחת בביקור הבא). למרות שזה היה היום הראשון, השירות והאוכל שלהם היה מעולה ומוקפד, שזה לא ברור מאליו בכלל.

המסעדה מזכירה קצת את המקום של איזי בברוקלין ניו יורק (רק עם טעמים מעודנים יותר). מי שמתגעגע (וגם מי שלא מכיר), בהחלט יימצא את מבוקשו במעשנה של הארוויס.

מומלץ בחום!