שושני בצק עלים במילוי סלאמי

מעדני יחיעם גאים להציג: מתכון פטנט להכנת מנה יפהפיה ב5 דקות. מושלם כמנת פתיחה, חטיף ליציאה וכתוספת מרעננת לכל ארוחה

מעדני יחיעם , כ"ה בניסן תשפ"א

שושני בצק עלים במילוי סלאמי-ערוץ 7
מאפה שושנים עם סלאמי
צילום: תפיקו הפקות

מצרכים (לכ-12 יחידות):

  • 150 גרם נקניק סלמי צרפתי "יחיעם"
  • 1 ק"ג בצק עלים מופשר בהתאם להוראות היצרן
  • 2-3 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 ביצה להברשה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.

חותכים את עיגולי הנקניק לחצאים.

מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות צרות יותר מחצאי הנקניק.

מורחים את רצועות הבצק בחרדל ומסדרים מעל את חצאי הנקניק, אחד בצמוד לשני, עם החלק המעוגל כלפי מעלה.

מגלגלים כל רצועה ל"פרח", מקפלים את הקצה כלפי מטה ומניחים בתוך תבנית שקעים.

מברישים בעדינות בביצה ואופים בין 25 ל- 30 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים.