תבשיל עוף בזיתים ותפוחי אדמה

רבים יזהו את המתכון הזה מבית אמא. עוף נמס בפה מוגש על ערמת אורז לבן.

טובי הירשלר , כ"ו בניסן תשפ"א | עודכן: 11:08

תבשיל עוף בזיתים ותפוחי אדמה-ערוץ 7
תבשיל עוף בזיתים
צילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 10 שוקי עוף
  • בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
  • כף כמון
  • כף סוכר
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • קורט שאטה יבש
  • 1 פחית זיתים ירוקים מגולענים
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מסננים את הזיתים, מעבירים לסיר קטן עם מים ומרתיחים כ5 דקות. מסננים, שוטיפים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.

בסיר רחב לצלי מטגנים בצל, שום ומוסיפים את קוביות העגבניה.

מוסיפים מעט שמן ואת התבלינים - מערבבים הייטב את התבלינים בשמן.

מוסיפים את תפוחי האדמה ושוקי העוף עד שהכל מצופה בתערובת תיבול.

מוסיפים את הזיתים ומים עד כיסוי חלקי של התבשיל.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה ורבע.

מתקבל עוף עסיסי ביותר.

הצעת הגשה: מכינים אורז לבן ומגישים את העוף עם הרוטב מעל האורז.